Corona Covid-19

Wegens verordening van de Overheid ben ik verplicht de praktijk van af heden 24 maart 2020 tot sowieso 6 april 2020 gesloten te houden.

Voor vragen, advies of anderszins kunt u mij per email/WhatsApp/telefonisch (0642668542) bereiken. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik hoop dat wij allen zo spoedig mogelijk en met zo min mogelijk ziekteverschijnselen van dit vreselijke virus voorbij fase 6 (zie hieronder) zijn en ons leven en gezondheid weer op het oude peil komt.

Zorg goed voor jezelf en elkaar!!

Han

 

 

BEHANDELING MET ACUPUNCTUUR in het CORONA COVID-19 tijdperk

 

Vanuit de Chinese Geneeskunde is er de afgelopen tijd veel ervaring opgedaan ten aanzien van het Covid-19 virus (Corona).

Als Acupuncturist ben ik inmiddels goed op de hoogte en geïnformeerd welke energieën (Qi) bij Covid-19 worden aangetast. In China is bij een groot deel van de patiënten met Covid-19 een gecombineerde behandeling ingezet van zowel Westerse medicijnen als wel met Acupunctuur.

Acupunctuur of gezond eten betekent niet dat je geen virus als het Covid-19 kunt krijgen, maar wel dat je lichaam beter toegerust is om tegen het virus te vechten of dat je in de herstelfase weer je krachten en energie kan opbouwen of om de opgelopen schade aan je organen en systeem weer de baas te worden.

Corona Covid-19 kent 5 fasen en 1 voorfase:

  1. De fase waar de meeste mensen nog zitten. Dit is de fase waarin je zelf nog heel goed en preventief, om erger te voorkomen, bezig kan zijn zoals het handen wassen, social distance, etc., maar ook met acupunctuur. Acupunctuur die ik in deze fase bij Covid-19 kan toepassen is vooral bedoeld om je immuunsysteem te versterken en je virusbestendigheid te verbeteren, zolang je zelf nog niet ziek voelt, en je dus nog naar mijn praktijk kunt komen omdat je geen verschijnselen hebt van Covid-19.
  2. de “suspected stage” waarin er een infectie begint met lichte koorts, spierpijn, rillingen enzovoorts. Dit kan ook een ‘gewone’ verkoudheid of griepje zijn. In deze fase kan ik vanwege de mogelijke besmettingsgraad helaas geen Acupunctuur toepassen.
  3. de “initial stage” waarin de infectie toeneemt en er meer koorts, een droge hoest, keelpijn etc. ontstaat. Ook in deze fase kan ik vanwege de hoge besmettingsgraad helaas geen Acupunctuur toepassen.
  4. de “intermediate stage” waarin het hoesten erger wordt, de koorts snel is toegenomen, de hoest droger en vaker voor komt met geel sputum en benauwdheid en pijn op de borst etc. aanwezig is. In deze fase kan ik vanwege de hoge besmettingsgraad helaas geen Acupunctuur toepassen want dit zou (net zoals in China) in het ziekenhuis of kliniek moeten gebeuren.
  5. de “severe stage” waarin de benauwdheid erger wordt en organen kunnen gaan uitvallen vanwege te weinig zuurstof en de hoge toxiteit in het lichaam. Hier is ook alleen Acupunctuur in een uiterst steriel klinische setting mogelijk, wat helaas alleen nog in Aziatische landen van toepassing is (geweest).
  6. de “recovery stage” waarin men al wel ‘genezen’ is verklaard, maar er nog wel benauwdheid kan zijn, met vooral vermoeidheid, slechte eetlust en stoelgang en tal van andere malaise gevoelens. Afhankelijk van de ernst van de doorgemaakte fasen heeft er schade aan de organen (longen vooral) plaats gevonden. Acupunctuur die ik in deze fase bij Covid-19 kan toepassen is opnieuw bedoeld om je immuunsysteem te versterken maar ook om de energie weer op te bouwen opdat eventuele schade aan je organen hersteld kan worden. Daarnaast zal met Acupunctuur veel aandacht gegeven worden aan de bestrijding van de moeheid en het (eventueel) aanwezige malaise gevoel.

Het consult en behandeling Acupunctuur bestaat in de eerste fase uit 2 sporen. Op het ene spoor bestaat het consult uit de behandeling van uw klacht (waar u -indien dit aan de orde is- al voor in behandeling bent) en op het andere spoor worden de naalden geplaatst voor versterken van het immuunsysteem en de virusbestendigheid. Vanzelfsprekend kunt u ook alleen voor het laatste komen.
Ten alle tijden kunt u een tailor made behandeling verwachten zoals u van nature al van mij gewend bent werkend vanuit de Klassieke Acupunctuur.

De enige restrictie voor behandelen is dat u en/of uw directe sociale omgeving (gezin) geen ziekteverschijnselen heeft (zoals verkoudheid, hoesten, koorts, etc.) die maar enigszins te maken zouden kunnen hebben met het Covid-19 virus.
Verder houd ik mijzelf naast deze voorwaarden strikt aan een zo stipt mogelijk hygiënisch beleid.

Bij twijfel of u kunt komen wordt u dringend verzocht om telefonisch contact op te nemen met de praktijk: 06-42668542.

 

 

280x280

Tao

Zo zegt de Boedhistische monnik Thich Nhat Hanh: 'Home is the way, there is no way home.' De Tao hoef je niet te volgen, er is geen weg naar toe, de Tao heb je immers al, de Tao is de weg.

verder
280x280

Heeft u een ziekte of aandoening?

Bestaan de klachten sinds kort of al jaren lang?

Na het intake-consult kan ik u nog beter vertellen wat Acupunctuur voor u kan betekenen.

lees meer
280x280

Contact

Neem contact op voor vragen en informatie. Stel me gerust je vraag per email of telefoon.

verder