Corona Covid-19 en Long-Covid

Behandeling met Acupunctuur betekent niet dat je niet vatbaar bent voor het Sars-Cov-2 virus, maar wel dat je lichaam beter toegerust is om tegen dit Covid-19-21 virus te vechten dan wel de schade, zoals bij Long-Covid in een aantal gevallen optreed, te herstellen.
Ook kan Acupunctuur je lichaam sterker te maken voor een eventueel mogelijke reactie van een vaccinatie.
Informatie over Acupunctuur bij Long-Covid kunt u lezen bij de “Herstelfase” en over vaccinaties kunt u helemaal onderaan deze bladzijde lezen.

BEHANDELING MET ACUPUNCTUUR in het SARS-COV-2 c.q. het CORONA COVID-19 tijdperk is vierledig:

1. U komt voor een klacht die al voor het corona tijdperk bestond of die niet aan corona verschijnselen gelieerd is.
2. U wilt behandeld worden in de fase 1 zoals hieronder genoemd waarbij er (nog) geen besmetting is met het corona-covid-19 virus.
3. U wilt behandeld worden in de fase 6 zoals hieronder genoemd waarbij er een doorgemaakte besmetting is geweest met het corona-covid-19 virus.
4. U komt voor klachten die met 1 als wel met 2 of 3 te maken hebben.

Vanuit de Chinese Geneeskunde is er de afgelopen 2 1/2 jaar veel ervaring opgedaan ten aanzien van het Covid-19 virus (Corona).

Als Acupuncturist ben ik inmiddels goed op de hoogte en geïnformeerd welke energieën (Qi) bij Covid-19 worden aangetast. In China is bij een groot deel van de patiënten met Covid-19 een gecombineerde behandeling ingezet van zowel Westerse medicijnen als wel met Acupunctuur.

Acupunctuur of gezond eten betekent niet dat je geen virus als het Covid-19 kunt krijgen. De preventie zit hem in het effect dat je lichaam beter toegerust is om tegen het virus te vechten of dat je in de herstelfase weer je krachten en energie kan opbouwen of om de opgelopen schade aan je organen, bloedbalans en systeem weer de baas te worden.

Corona Covid-19 kent 5 fasen en 1 voorfase:

 1. De fase waar de meeste mensen nog zitten. Dit is de fase waarin je zelf nog heel goed en preventief, om erger te voorkomen, bezig kan zijn zoals het handen wassen, social distance, etc., maar ook met acupunctuur. Acupunctuur die ik in deze fase bij Covid-19 kan toepassen is vooral bedoeld om je immuunsysteem te versterken en je virusbestendigheid te verbeteren.   Behandeling kan zolang je jezelf nog niet ziek voelt, en je dus nog naar mijn praktijk kunt komen omdat je geen verschijnselen hebt van Covid-19.
 2. de “suspected stage” waarin er een infectie begint met lichte koorts, spierpijn, rillingen enzovoorts. Dit kan ook een ‘gewone’ verkoudheid of griepje zijn. In deze fase kan ik vanwege de mogelijke besmettingsgraad helaas geen Acupunctuur toepassen.
 3. de “initial stage” waarin de infectie toeneemt en er meer koorts, een droge hoest, keelpijn etc. ontstaat. Ook in deze fase kan ik vanwege de hoge besmettingsgraad helaas geen Acupunctuur toepassen.
 4. de “intermediate stage” waarin het hoesten erger wordt, de koorts snel is toegenomen, de hoest droger en vaker voor komt met geel sputum en benauwdheid en pijn op de borst etc. aanwezig is. In deze fase kan ik vanwege de hoge besmettingsgraad helaas geen Acupunctuur toepassen want dit zou (net zoals in China) in het ziekenhuis of kliniek moeten gebeuren.
 5. de “severe stage” waarin de benauwdheid erger wordt en organen kunnen gaan uitvallen vanwege te weinig zuurstof en de hoge toxiteit in het lichaam. Hier is ook alleen Acupunctuur in een uiterst steriel klinische setting mogelijk, wat helaas alleen nog in Aziatische landen van toepassing is (geweest).
 6. de “recovery stage”
  Wanneer u besmet en/of ziek bent geweest van het Covid-19 virus heeft dit een kleine tot grote impact gehad op u en uw gezondheid en dit zodoende haar sporen in uw systeem heeft achtergelaten. Het lichaam is hard bezig om alles weer op een goed peil te brengen. Dit wordt de “recovery stage” of herstelfase genoemd, waarin men al wel ‘genezen’ is verklaard. Toch kan er onder andere nog wel benauwdheid aanwezig zijn, of andere klachten zoals vooral vermoeidheid, slechte eetlust, spierzwakte, slechte stoelgang, focusvermindering of tal van andere psychische en malaise gevoelens.
  Afhankelijk van de ernst van de doorgemaakte fasen heeft er fysiek schade aan de organen (longen, milt, darmen, lever, nieren en spierstelsel) plaats gevonden.

  Herstelfase en Long-Covid:

  Wat Acupunctuur in deze Herstelfase of bij Long-Covid kan doen:
  1. Acupunctuur die ik in deze fase bij Covid-19 kan toepassen is opnieuw bedoeld om je immuunsysteem te versterken om deze op het oude peil te brengen.
  2. Ook wordt Acupunctuur toegepast om de energie weer op te bouwen opdat je lichaam de eventuele schade aan je organen weer kan gaan herstellen.
  3. Daarnaast zal met Acupunctuur veel aandacht gegeven worden aan de bestrijding van de moeheid en het (eventueel) aanwezige malaise gevoel. Ook herstel van het bloedbeeld kan aan de orde komen.
  4. Wanneer er sprake is van het PICS (post intensive care syndroom) kan Acupunctuur uitermate herstellend werken.
  5. Tenslotte kan het herstel van ook andere symptomen zoals haaruitval, concentratiestoornissen of geheugenverlies ontstaan tijdens deze ziekte (of ziekenhuisopname) met Acupunctuur bevorderd worden.
  Herstellen van de balans is prioriteit.

Het consult en behandeling Acupunctuur bestaat in de eerste fase uit twee sporen. Op het ene spoor bestaat het consult uit de behandeling van uw klacht (waar u -indien dit aan de orde is- al voor in behandeling was) en op het andere spoor worden de naalden geplaatst voor versterken van het immuunsysteem en de virusbestendigheid. Vanzelfsprekend kunt u ook alleen voor het laatste komen.
Te allen tijde kunt u een tailor made behandeling verwachten zoals u van nature al van mij gewend bent werkend vanuit de Klassieke Acupunctuur.

De enige restrictie voor behandelen in fase 1 of 6 is dat u en/of uw directe sociale omgeving (gezin) geen ziekteverschijnselen heeft (zoals verkoudheid, hoesten, koorts, etc.) die maar enigszins te maken zouden kunnen hebben met het Covid-19 virus.
Verder houd ik mijzelf naast deze voorwaarden strikt aan een zo stipt mogelijk hygiënisch beleid.
Zelf ben ik volledig gevaccineerd tegen Covid-19 en is de behandelkamer uitgerust met apparatuur ter zuivering van de lucht (ionisatie en een ventilatie met Hepa III filter).

Bij twijfel of u kunt komen wordt u dringend verzocht om telefonisch contact op te nemen met de praktijk: 06-42668542.

Na de laatste update van onze Vereniging NVA over de richtlijnen en behandelprotocol zoals dat overlegd is tussen de RIVM en mijn beroepsvereniging de NVA ziet mijn veiligheidsprotocol als hieronder opgesomd uit. Ondanks dat het volgens de RIVM niet verplicht is geef ik zelf toch de voorkeur aan om mondkapjes te dragen door de patiënt.

Voor vragen, advies of anderszins kunt u mij per e-mail han@acupunctuurfascinatio.nl  WhatsApp/telefonisch (0642668542) bereiken.
Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zorg goed voor jezelf en elkaar!!

Han  (februari 2023)

Acupunctuur bij vaccinaties

Vaccinaties tegen Sars-Cov2/Covid-19:

Ook ten aanzien van de verschillende vaccinaties die momenteel worden toegepast heb ik mij verdiept in de stappen die er na het toedienen in het lichaam als respons worden gemaakt en ook hoe deze stappen in de betrokken energieën kunnen worden ‘vertaald’.  Vanuit de visie van de Acupunctuur wordt deze vaccinatie tevens gezien als een ‘invasie van koude-energie’ wat de balans in het systeem kan verstoren. Overigens geldt dat ook voor andere vaccinaties of bijvoorbeeld ook voor externe prikkels zoals bacteriën, emoties of stress.

Na uitgebreide studie over de huidige (sinds februari 2021) vaccinaties kom ik tot 3 aspecten om te kunnen behandelen met Acupunctuur:

1: Acupunctuur kan voor én na de vaccinatie het lichaam sowieso versterken
2: Acupunctuur kan de positieve/bedoelde respons op de vaccinatie ondersteunen in de stappen die er in het lichaam na toediening gemaakt worden
3. Acupunctuur kan het lichaam beter laten ‘dealen’ met de ‘invasie van koude-energie’.

Wanneer u overweegt of de keuze al heeft gemaakt om u tegen Covid-19 te laten vaccineren komt mogelijk de vraag aan de orde wat u er zelf aan kunt doen.

* Zoals ik bij iedere vaccinatie adviseer is ook nu het nemen van Bach rescue druppels 1-2 weken voorafgaand en nog enkele weken daarna aan te bevelen. Bach rescue is een voedingssupplement op natuurlijke basis met de originele vijf Bach bloesems: Cherry Plum, Clematis, Impatiens, Rock Rose en Star of Bethlehem. Deze 5 ondersteunen de flow van energie langs de vijf Elementen van de Acupunctuur.
*Naast Acupunctuur kan je zelf ook veel doen om je weerstand te versterken:
* Op tijd naar bed, minder schermtijd
* Geen stress, drugs, alcohol, roken
* Goede voeding
* Preparaten zoals anti-oxydanten en dan vooral vitamine C –> neem evt. een supplement van 1000 mg per dag, en/of extra vitamine D-50 mcg per dag).


Heeft u vragen over vaccinaties of behandeling met Acupunctuur voor en/of na het vaccineren, neem dan gerust met mij contact op.


Te allen tijde kunt u een tailor made behandeling verwachten zoals u van nature al van mij gewend bent, werkend vanuit de Klassieke Acupunctuur.

Onze levensstijl is wat ons kwetsbaarder maakt en er zijn veel aspecten waar het lichaam telkens weer een herstellende balans in moet vinden. Tip: door Acupunctuur én door de levensstijl positief aan te passen, is het lichaam beter uitgerust om aanvallen van virussen of andere ziekteverwekkers te weerstaan; Acupunctuur is daarom preventief en adekwaat !

280x280

Tao

Zo zegt de Boedhistische monnik Thich Nhat Hanh: 'Home is the way, there is no way home.' De Tao hoef je niet te volgen, er is geen weg naar toe, de Tao heb je immers al, de Tao is de weg.

verder
280x280

Heeft u een ziekte of aandoening?

Bestaan de klachten sinds kort of al jaren lang?

Na het intake-consult kan ik u nog beter vertellen wat Acupunctuur voor u kan betekenen.

lees meer
280x280

Contact

Neem contact op voor vragen en informatie. Stel me gerust je vraag per email of telefoon.

verder