DNA

DNA-onderzoek naar biochemische lichaamsprocessen

In het menselijk lichaam vinden iedere seconde talloze reacties en omzettingen plaats. Wanneer er ergens in die complexe systemen iets spaak loopt, kunnen er problemen met de gezondheid ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en psychische klachten, maar ook tot het ontwikkelen van aandoeningen. 

Variaties in het DNA hebben invloed op de functionaliteit van deze biochemische lichaamsprocessen. Door iemands genetische informatie in kaart te brengen, kan er op een heel persoonlijk niveau onderzoek gedaan worden naar de herkomst van klachten in relatie met jouw DNA-profiel. Met die kennis start je vervolgens een op maat gemaakte behandeling. 

https://www.igene.eu/write/Afbeeldingen1/DNA-testen.png?preset=content

DNA en privacy

Jouw DNA is uniek. Het bevat waardevolle informatie, maar het is ook persoonlijke en gevoelige data. Daarom is het belangrijk dat de privacy goed gewaarborgd is. Bij iGene staat privacy en anonimiteit hoog in het vaandel. Daarnaast blijf je zelf baas over je eigen DNA-data en worden de resultaten en je DNA-gegevens niet doorverkocht aan externe partijen. 

https://www.igene.eu/write/Afbeeldingen1/genomic-privacy-3302478_1280.png?preset=content

Een DNA-profiel bij iGene is alleen te herleiden door een zelf gegenereerde buiscode; er zijn dus geen persoonsgegevens aan gekoppeld. iGene weet dus niet van wie de resultaten zijn. Alleen jij weet dat. En natuurlijk zijn jouw gegevens ook bekend wanneer jij je aanmeldt bij mij als iGene certified professional. Alle informatie wordt door iGene grondig versleuteld verwerkt en opgeslagen, in streng beveiligde databases.

Wil je een DNA-test bestellen?

Je kunt de DNA-test bestellen hier via mijn praktijk. Wanneer je de test hebt ontvangen neem je een beetje speeksel af. Het speekselmonster label je met een zelfgemaakte buiscode via de iGene app. Daarna wordt het DNA geanalyseerd in laboratoria van het Erasmus MC in Rotterdam.

Via de iGene app kun je jouw profiel koppelen aan mijn praktijk. Hiervoor zijn twee koppel-codes nodig die je van de praktijk ontvangt.

Dit alles staat ook in de meegeleverde handleiding beschreven.

https://www.igene.eu/write/Afbeeldingen1/doos-met-schaduw.png?preset=content